Index Vakbarát Hírportál

Gulácsi: Szintet léptem, már Európában is az elithez tartozom

2019. március 18., hétfő 08:37

Az RB Leipzigben játszó Gulácsi Péter félelmetes formában véd, Európa egyik legjobb védési hatékonysággal rendelkező kapusa, kiváló játékára pedig a Szlovákia és Horvátország elleni Eb-selejtezőkön is szükség lesz. A formájáról és a válogatott esélyeiről is beszélt a Nemzeti Sportnak adott interjújában.

AGoal.com statisztikái szerint a védési hatékonysága alapján Gulácsi Péter Európa öt legjobb kapusa között van, a kapujára tartó lövések több mint 77 százalékát megfogja. Ezzel kapcsolatban elmondta, hogy örül a visszajelzésnek, és úgy érzi, szintet lépett.

Magam is úgy érzem, az idén még egy szinttel feljebb léptem, a jelek szerint immár Európában is az elithez tartozom. Eddig is éreztem, hogy jól megy a játék, jól megy a védés, ezek szerint a mutatóim is ezt bizonyítják.

Gulácsi a hétvégi bajnokin is remekül teljesített a Schalke ellen, gól nélkül lehozta a találkozót – ez volt a 13. ilyen meccse a szezonban (50 százalék), ami a legtöbb a Bundesligában. Nem véletlen, hogy a bajnoki harmadik Leipzig kapta a legkevesebb gólt (20) a szezonban.

Akadt néhány védenivalóm, de összességében ismét a védekezésünk működött jól. Hetek óta stabilak vagyunk, a téli szünet óta tíz mérkőzésen mindössze három gólt kaptunk, és az nem sok... A csapat nagy erőssége a védekezés, kapusként értelemszerűen kiveszem a részem ebből. Nemcsak nekem ment jól a játék, Willi Orbánnak is.

– mondta Gulácsi, aki kitért a válogatottra is.

A szlovákok elleni azért lesz nehéz, mert idegenben lépünk pályára, a horvátok elleni pedig azért, mert az ellenfél világklasszis labdarúgókból áll. A második selejtezőn minden pont bravúr. Szeretnénk a papírformát borítani, de most a magam részéről egyelőre még a szlovákok elleni ütközetre koncentrálok. Az előjelek alapján a csoport második helyéért a szlovákokkal és a walesiekkel leszünk harcban, már csak ezért is kiemelt fontosságú lesz, milyen eredményt érünk el csütörtökön. 

Rovatok