Index Vakbarát Hírportál

Rossi szerint a szlovák és a horvát válogatott ellen is a győzelem a cél

2019. március 18., hétfő 19:00

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint hatalmas lökést adna a magyar labdarúgó-válogatottnak, ha csütörtökön győzne az Európa-bajnoki selejtezősorozat rajtján, Szlovákia vendégeként. Az olasz edző a Telkiben tartott hétfői sajtótájékoztatón azt mondta, hogy tartja azt a véleményét, hogy egy nagyszombati siker után jó eséllyel három nappal később, a Groupama Arénában sem kapna ki csapata a világbajnoki ezüstérmes horvátoktól.

Abban a tekintetben sem változott Rossi véleménye, hogy a cél a hat pont megszerzése, ugyanakkor kettővel sem lenne csalódott.

"Két dologra összpontosítok, egyrészt a taktikai, másrészt a pszichikai felkészítésre, ha mindkettő jól sikerül, akkor igazi csapattá kovácsolódhat a társaság" - mondta Rossi, aki hozzátette, a kezdőcsapatról csak kedden vagy szerdán fog határozni.

A kapitány arról is beszélt, hogy bár a szlovákoknak új szövetségi kapitánya van - a cseh Pavel Hapalt tavaly októberben nevezték ki a szlovák együttes élére -, úgy érzi százszázalékosan felkészültek a riválisból. Éppen ezért nem tartotta fontosnak, hogy beszéljen Dárdai Pállal, aki két szlovák válogatott labdarúgóval is foglalkozik a Hertha BSC-ben.

A magyar futballistákra vonatkozó kérdésekre szűkszavúan válaszolt Rossi: szerinte az újonc Szoboszlai Dominik esetében eljött a "megfelelő alkalom", hogy meghívót kapjon, míg a csapatkapitány Dzsudzsák Balázzsal kapcsolatban azt emelte ki, hogy bár három hete nem játszott, jobb állapotban van, mint tavaly novemberben. Megjegyezte, csak Németh Krisztián és Baráth Botond (mindkettő Sporting Kansas City) nem érkezett még meg a telki edzőközpontba.

Korhut Mihály úgy vélekedett a szlovákokról, hogy erős keretük van. Hozzátette, ma kapnak videót arról, hogy játékosokra bontva mire számíthatnak az ellenféltől. Az Arisz Szaloniki védője önmagáról szólva úgy fogalmazott, hogy jó állapotban van, de nem érzi magát egyértelmű kezdőnek, szerinte ilyet nem is lehet mondani a válogatott esetében.

A magyar válogatott csütörtökön 20.45-től csap össze a szlovákokkal Nagyszombatban, majd vasárnap 18 órától a horvátokat fogadja a Groupama Arénában. A csoportban még Wales és Azerbajdzsán szerepel és az első két helyezett jut ki a 2020-as kontinensviadalra, melynek részben Budapest is házigazdája lesz négy mérkőzés erejéig.

(MTI)

Rovatok