Index Vakbarát Hírportál

Megvadult szurkolók miatt szakadt félbe a görög rangadó

2019. március 18., hétfő 19:46 | aznap frissítve

Szurkolói rendbontás miatt a 70. percben félbeszakadt a vasárnapi Panathinaikosz–Olympiakosz görög bajnoki rangadó. Mivel a hazai csapat szurkolói balhéztak, így a Panathinaikosz komoly pénzbüntetésre és pontlevonásra számíthat.

A mérkőzést vezető német Marco Fritz először a 4. percben állította meg a játékot, amikor a Panathinaikosz-drukkerek betörtek a pályára, és rátámadtak az Olympiakosz cserejátékosaira. A meccs nyolc perccel később folytatódott, de később a stadionon kívül is elszabadultak az indulatok, miután az Olympiakosz spanyol csatára, Miguel Ángel Guerrero vezetést szerzett az 53. percben.

A hazai szurkolók a rendőrökre támadtak, akik csak könnygáz bevetésével tudtak rendet teremteni. A nyálkahártyát irritáló szer viszont a stadionba is bejutott, így a bíró a 70. percben lefújta a meccset, a győzelemért járó három pont pedig az a Olympiakoszé lett.

A görög bajnokságban 25 forduló után a 60 pontos Olympiakosz hétpontos hátránnyal második a PAOK Szaloniki mögött, míg a Panathinaikosz – amelytől korábban már levontak hat pontot és ezek után is pontlevonásra számíthat – 32-vel a hetedik.

(MTI)

Rovatok