Index Vakbarát Hírportál

Gulácsi: A szervezettségen és erőszakosságon múlik majd

2019. március 19., kedd 18:03 | aznap frissítve

Gulácsi Péter, a magyar labdarúgó-válogatott kapusa szerint a jól megszervezett csapatjáték és az agresszív mentalitás vezetheti sikerre az együttest a szlovákok elleni, csütörtök esti Európa-bajnoki selejtezőn. A Bundesliga harmadik helyén álló RB Leipzig játékosa kedden, a válogatott Telkiben tartott sajtótájékoztatóján beszélt erről, hozzátéve, hogy

„A Nemzetek Ligájában is láthattuk, hogy mennyire fontos az idegenbeli sikeres kezdés egy jó riválissal szemben, ez pedig a szervezettség és az erőszakosság függvénye, a sikeres védekezés kulcsa a mai futballban csak a mentalitás.”

Gulácsi meglátása szerint a szlovák válogatott fizikálisan és technikailag is nagyon felkészült, az ellenfél kapuja előtt pedig kombinatív, sok mozgással és oldalváltásokkal színesített futballt játszik. Elismerte, hogy nem a magyar csapat a favorit a mérkőzésen, de tudja, hogy jól megszervezett csapatjátékkal ellensúlyozhatják a hátrányt.

A szurkolókat arra kérte, hogy végig az egész Eb-selejtező alatt támogassák a csapatot, és a mérkőzésen is az ő buzdításukkal foglalkozzanak, hogy ne legyen ok zárt kapuval büntetni a válogatottat. „Reméljük, hogy a szurkolóink csak a mi buzdításunkkal lesznek elfoglalva, hiszen a csütörtöki meccs csak az első egy hosszú úton, amelynek minden összecsapásán szükségünk lesz rájuk” – idézte Gulácsit az MTI.

A magyar válogatott csütörtökön 20.45 órától csap össze a szlovákokkal Nagyszombatban, majd vasárnap 18 órától a világbajnoki ezüstérmes horvátokat fogadja a Groupama Arénában. A csoportban még Wales és Azerbajdzsán szerepel, és az első kettő jut ki a 2020-as kontinensviadalra, melynek részben Budapest is házigazdája lesz négy mérkőzés erejéig.

előzetes

Rovatok