Index Vakbarát Hírportál

Ibrahimovic: Ferguson árnya a Manchester United legnagyobb baja

2019. március 19., kedd 10:23

Zlatan Ibrahimovic szerint a Manchester United identitásválsággal küzd, legendás edzője, Alex Ferguson távozása óta csak keresi magát.

Alex Ferguson 2013-ig, 27 éven át vezette a Unitedet, amivel 13 bajnoki címet és két Bajnokok Ligáját nyert többek között, azóta egyik edzőjével sem volt tartósan sikeres a klub, megbukott David Moyes, Louis van Gaal és José Mourinho. Igaz, az ideiglenesen kinevezett Ole Gunnar Solskjaer elég jól kezdett.

Ferguson óta a Manchester United csak egy FA-kupát, egy Ligakupát és Európa Ligát nyert, bajnoki címet és BL-t nem.

Ibrahimovic Mourinho alatt volt a klub játékosa, 33 meccset játszott a Unitedben, 2018-ban hagyta ott. A Mirrornak beszélt arról, hogy milyen nagy teher korábbi edzője sikeressége és befolyása.

„Minden ami történik, Ferguson korszaka alapján ítélik még. Azt mondják, ha Ferguson itt lett volna, akkor ez nem történt volna meg. Ferguson nem így csinálta volta, Ferguson úgy csinálta volna. Minden Fergusonról szólt. Ha én lennék ott, azt mondanám, nincs több fergusonozás. Azért jövök ide, hogy a saját történelmemet írjam, egy saját sztorit akarok. Nem akarok többé arról hallani, ami korábban történt. A jelenben akarok élni. Ezzel a mentalitással kell idejönni. Fergusonnak megvan a helye a klub történetében, de az megy tovább. Meg kell találni a klub saját identitását, és ez elég nehéz."

Ibrahimovic szerint Ferguson exjátékosai is folyton a klub körül kavarnak, ez is kártékonyan hat. A svéd csatár ebbe a körbe sorolja Paul Scholest, Garry Neville-t és Ryan Giggset is. Szerinte, ha akarnak valamit, akkor dolgozzanak a klubban, ne csak kritizáljanak és panaszkodjanak a tévéműsorokban.

A már az amerikai bajnokságban levezető Ibrahimovic a Premier League-ről is beszélt. Az angol bajnokság előtt már megjárta a holland, az olasz, a spanyol és a francia első osztályt is, volt összehasonlítási alapja. „Pont olyan volt, mint vártam. Nagyon hájpolt, nagyon intenzív volt,  nagy irammal. Ez jó volt, de a minősége egy kicsit túlértékelt. Technikai szempontból túlértékelt. De ha nem tudod kezelni a nagy sebességet és az intenzitást, nem éled túl."

Rovatok