Index Vakbarát Hírportál

Batman a Valenciát is felvette az ellenségei közé

2019. március 20., szerda 20:07 | aznap frissítve

Két napja ünnepelte századik születésnapját a Valencia, ami főleg azért volt érdekes, mert így megint előkerült ugyanis egy egészen bizarr ügy, amiben a DC Comics még tavaly bepanaszolta az EU-nál a klubot, mert szerintük a centenáriumra készült logójuk túlságosan hasonlít Batman jelképére – írja az El Confidencial.

Az egész sztori még tavaly októberben kezdődött, amikor a DC panaszt [.pdf] nyújtott be az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalánál (EUIPO), amelyben a Valencia új, fekete alapon vörös denevért ábrázoló logója mellé felsoroltak egy csomó Batman-logót, amikkel szerintük össze lehet azt keverni.

Az EUIPO januárban mindkét félnek küldött egy levelet, hogy a következő szűk két évben legyenek szívesek rendezni egymás között ezt a problémát, de ezen kívül nem csináltak semmit, valószínűleg azért, mert

A Valencia ennél is kevésbé vette komolyan az egészet, azt írták, hogy nem fogják csak azért abbahagyni a denevér használatát, mert a DC Comics azt szeretné, a klub szóvivője pedig cinikusan azt is megjegyezte, hogy

ez a csapat már akkor denevérlogós mezben játszott, amikor az amerikaiak még bölényeket hajkurásztak.

A rend kedvéért amúgy azt is érdemes kiemelni, hogy a Valencia jó tíz évvel megelőzte Batmant a denevérrel: a DC egyik legnépszerűbb hőse legelőször 1939 májusában tűnt fel a Detective Comics 27. számában, saját képregényét pedig 1940 nyarán kapta meg. A DC ennek ellenére a jelek szerint eléggé rá van csavarodva a témára, 2014-ben már megpróbálkozott egy hasonló perrel a Valencia ellen.

Rovatok