Index Vakbarát Hírportál

Hamsik: A magyar-szlovák rivalizálás nem hasonlítható a szlovák-cseh ellentéthez

2019. március 20., szerda 18:17

Agresszív ellenfélre számít a szlovák labdarúgó-válogatott, amely csütörtökön fogadja a magyar csapatot az Európa-bajnoki selejtezők nyitányán Nagyszombatban – írja az MTI.

A szerdai sajtótájékoztatón Pavel Hapal szövetségi kapitány hangsúlyozta, minden rendben zajlott a felkészülés során, a játékosok egészségesek, mindenki bevethető. Hapal elmondta, nem kért segítséget Rossi korábbi dunaszerdahelyi játékosaitól, vagy magyarországi kapcsolataitól, de agyjából kilencven százalékban sejti, mit fognak játszani majd a magyarok és agresszív magyar válogatottra számít.

A tavaly októberben kinevezett szakvezető kitért arra is, hogy elődje, Jan Kozak azt követően mondott le posztjáról, hogy néhány játékos a csehektől elszenvedett vereséget követően kimaradt éjszakára. Hapal kijelentette, hasonló dolog most nem ismétlődhet meg, mindenki a mérkőzésre összpontosít.

A játékosokat a 110-szeres válogatott Marek Hamsik képviselte, aki egyebek mellett arról beszélt, hogy nem érez magán extra nyomást, mert volt már hasonló helyzetben. A magyarokkal kapcsolatban ő is arról beszélt, hogy agresszív játékot vár és hozzátette, hogy harcias ellenfélre számít, de azt hozzátette, hogy 

véleménye szerint minden rendben lesz a lelátón, mert a szlovák-cseh ellentéthez pedig nem hasonlítható ez a rivalizálás.

A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy a Nagyszombatban 20.45-kor kezdődő összecsapásra eddig 14 600 jegyet adtak el. A Szlovákia-Magyarország csütörtökön 20.45-kor kezdődik majd.

(Borítókép: Marek Hamsik Fotó: Marco Bertorello / AFP)

Rovatok