Index Vakbarát Hírportál

Giroud elégedetlen, lépne a Chelsea-ből

2019. március 21., csütörtök 12:15 | aznap frissítve

Olivier Giroud úgy érzi, mellőzik a Chelsea-nél: a világbajnok francia futballista a több játéklehetőség érdekében akár egy szintet vissza is lépne.

"Az a benyomásom, hogy a csatárposztért január óta nincs versenyhelyzet" - utalt Giroud a francia RTL rádióállomásnak adott nyilatkozatában angol klubjára.

A Chelsea januárban szerződtette az argentin Gonzalo Higuaínt, aki Maurizio Sarri vezetőedzőnél az elsőszámú centernek számít. Giroud addig sem volt biztos kezdő, azóta viszont kiegészítő szerephez is ritkán jut a Premier League-ben. Az elmúlt hét fordulóban - amióta Higuaín bevethető - csak háromszor lépett pályára csereként, összesen 54 percet játszott.

"Több játékért egy szinttel alább is adnám" - mondta a 32 éves csatár, akinek június végén lejár a szerződése a Chelsea-nél, így meg is említette, hogy mozgalmas nyárra számít. Azt is elképzelhetőnek tartja, hogy hazájában fejezze be karrierjét. Francia sajtóhírek szerint az Olympique Lyon érdeklődik iránta.

Dynamo Kyiv v Chelsea 0-5, Giroud 3

A francia támadó szerint Sarri csak az Európa Ligában számít rá, ahol a szezonban eddig 9 meccsen 9 gólt szerzett, legutóbb, a Dinamo Kijev ellen, idegenben mesterhármast. A negyeddöntős Chelsea következő ellenfele a cseh Slavia Praha lesz.

"Ott próbálok a lehető leghatékonyabb lenni, és segíteni a csapatot, hogy minél tovább jusson" - mondta a nemzetközi kupasorozatról Giroud.

A Chelsea nagy versenyben van a bajnokságban a Tottenham Hotspurrel, az Arsenallal és a Manchester Uniteddel a BL-indulást jelentő harmadik és negyedik helyért. A Chelsea jelenleg hatodik a tabellán, hátránya 4, 3 és 2 pont riválisaival szemben. (Az első két helyezett, a Liverpool és a Manchester City meglépett a mezőnytől.)

Az EL-győzelem szintén BL-kvalifikációt jelentene a következő idényre. (MTI/Index)

Mi lehet majd Giroud sorsa?

Hozzászólna? Írjon nekünk Facebookon!
Giroud elégedetlen, lépne a Chelsea-ből

Lejjebb is adná. Francia jelentkező van érte.

4 · Mar 21, 2019 12:15pm Tovább a kommentekhez
Facebook Comments

Rovatok