Index Vakbarát Hírportál

Rossi: Nem a hadrend a lényeg, hanem a szellemiség

2019. március 21., csütörtök 13:12 | aznap frissítve

A legutóbbi Európa-bajnokságon a legjobb 16 közé jutó magyar válogatott egy másik akkori továbbjutóval kezdi meg a selejtezőket, Szlovákiában.

Marco Rossi azt mondta a Molcsapat.hu-nak, hogy egy döntetlennel kiegyezne, ahogy a horvátok elleni vasárnapi meccsen is.

Úgy érzi, nem azon fog múlni a siker, hogy milyen hadrendet választ, hanem hogy megfelelő szellemben lesznek-e a pályán játékosai.

Nemcsak simán hinnünk kell magunkban, hanem tudnunk kell, hogy okunk is van bízni magunkban, hiszen az elmúlt időszakban rengeteget fejlődött a csapatunk. Fejben készen kell állnunk, fel kell tudnunk dolgozni a szurkolók, a közvélemény és az eredménykényszer nyomását, és persze nem szabad túlpörögnünk sem.

Kiemelte még, aki topligákban játszik, hétről hétre sok néző előtt, nagy nyomás alatt van. Nálunk kevés ilyen játékos van, ellenben a másik oldalon szinte mindenkire igaz ez.

„Offenzív ultrapresszing” – ez jellemző szerinte a szlovákokra, és ehhez a játékhoz meg is vannak a megfelelő futballistáik. Rossi stábja viszont körültekintően feltérképezte a riválist.

Bár Hamsík miatt kiváló a középpályás sor, szerinte nem abban a csapatrészben, hanem a védelemben a legerősebbek az Inter-védő Milan Škriniar miatt.

A mieink motiválásával nincs nehéz dolga, mert pontosan tudják a játékosok, mit jelentene a sikeres rajt.

Mik a megérzések az esti meccs előtt?

Facebook Post Comment Embed placeholder.

Rovatok