Index Vakbarát Hírportál

Anglia ötössel, Portugália botlással kezdte

2019. március 22., péntek 22:54

Az Európa-bajnoki selejtezők csütörtöki első napja újabb három csoportban kezdődött meg a harc, és a favoritok közül a címvédő Portugália kapta a legnehezebb ellenfelet. Cristiano Ronaldo ismét a kezdőben volt, de az ukránok egy pontot elvittek Lisszabonból.

Mivel Luxemburg 2-1-re megverte a litvánokat, vezetik a csoportot, talán soha nem volt ilyen pillanat az ország történetében.

Anglia magabiztos játékkal, 5-0-ra verte a cseheket, a vendégcsapat védelme hajmeresztő dolgokat mutatott be, a harmadik gólnál például két védő passzolta Sterling elé a labdát, aki élt a kínálkozó eséllyel. A csatár egyébként mesterhármasig jutott. Az ötödik gólt a csehek lőtték saját kapujukba, Kalas a kapusról kipattanó labdát váratlanul a kapufa mellé helyezte.

Az angolok olykor látványosan futballoztak, és a 2016-os 10 selejtezőbeli győzelem után most egy újabbat szereztek, Eb-selejtezőben legutóbb 2007. novemberben kaptak ki, a horvátok 3-2-re verték őket a Wembley-ben, akkor nem is tudtak kijutni a tornára.

stat

A világbajnok franciák 4-1-re nyertek Moldovában, a hazai csapat a hajrában szerezte meg a szépítő gólt.

Eredmények:

Rovatok