Index Vakbarát Hírportál

Tizenegy szurkolót állítottak elő a szlovák-magyar futballmeccsen

2019. március 22., péntek 17:08 | aznap frissítve

Tizenegy embert állított elő a rendőrség Nagyszombaton a csütörtöki Szlovákia–Magyarország futball-Európa-bajnoki selejtezőn, írja az Újszó.

Mária Linkešová, a Nagyszombati Kerületi Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, hogy a mérkőzést veszélyesnek nyilvánították, ezért 600 rendőrt és egy különleges egységet vezényeltek ki. Kutyás és lovas járőrök is voltak a helyszínen.

A szóvivő szerint nem sértették meg komolyabban a közrendet. A rendőröket azért vetették be, hogy elkerüljék a két szurkolótábor találkozását. Kisebb villongások így is voltak, de a rohamrendőrök hamar leszerelték ezeket.

A szlovák rendőrök kilenc magyarországi polgárra szabtak ki 150-200 eurós szabálysértési bírságot. A pénzbüntetést pirotechnikai eszközök miatt rótták ki, vagy azért, mert nem tartották be a biztonsági egységek utasításait.

Két ember – egyikük nagyszombati – ellen büntetőeljárás indult közfeladatot ellátó személy elleni erőszak gyanújával. A nagyszombati férfi egy teleszkópos bottal provokálta a magyar szurkolókat.

Rovatok