Index Vakbarát Hírportál

Eb-selejtező: Wales gyors góllal verte a szlovákokat

2019. március 24., vasárnap 17:01

A 2020-as futball-Európa-bajnokság selejtezőnek második fordulójában Wales 1-0-ra verte a magyarokat csütörtökön legyőző Szlovákiát.

A walesiek elég jól bekezdtek, az ötödik percben David Brooks szólózott nagyot saját térfeléről indulva. A szlovák kapu előtt azonban csúnyán elrontott egy passzt, de jött Daniel James, aki egyből visszaszerezte a labdát, és 18 méterről bevágta a kapuba.

Wales támadói rendre megzavarták a szlovák védelmet, Bale, Brooks és James állandó veszélyt jelentett, Szlovákia nehezen építkezett támadásban, nem sok helyzetet tudott kidolgozni az első félidőben.

A második félidőben is Wales kapta el jobban fonalat, Bale fejesét kellett védeni Dubravka kapusnak az 53. percben. Egy perccel után a szlovákok jutottak el addig legnagyobb helyzetükig, Rusnak vihette egy az egyben a kapusra, de Hennessey kivédte a lövést. 

 Az utolsó húsz percre Wales egyre védekezőbbé vált, Ryan Gigs kapitány cseréi is ezt mutatták, míg a szlovákok belendültek, a 80. perctől felpörögtek, nyomás alá helyezték a walesi kaput, Duris és Pekarik közel volt a gólszerzéshez. Wales kivédekezte az utolsó perceket, így győzelemmel kezdte meg sorozatát, mivel ötcsapatos az E csoportos, csütörtökön nem játszott.

Jegyzőkönyv:

Rovatok