Index Vakbarát Hírportál

A vb-re készülő 86-os csapat újabb rejtélyes és feltáratlan ügye

2019. március 24., vasárnap 08:43

A 12-szeres válogatott csatár, Szokolai László adott interjút a FourFourTwo-nak, és ebben feleleveníti: három világbajnokságra lett volna esélye, hogy kijusson, de mindháromról távolmaradt.

A legfájdalmasabban az 1986-os érintette, mert akkor már Grazban légióskodott, Ciprusnak gólt lőtt a selejtezőben, Mezey pedig előzetesen azt mondta neki, olyan csatárra van szüksége, aki Kanada ellen eldönti a mérkőzést. (Kanada volt a második meccsünkön az ellenfél.)

Szokolai azt nyilatkozta most, hogy ő szervezte az ausztriai - magaslati - edzőtábort, ami nem sikerült a legjobban, mert a május ellenére sokszor hűvös volt, helyenként még hó, míg Mexikóban ugye szintén magaslat volt, de ott júniusban van a legmelegebb.

Az akkor 34 éves játékost el is búcsúztatta a klubja, miután az MLSZ elkérte őt. Aztán jött a nem várt fordulat.

"Úgy volt, hogy Grazban szállok fel, de nem állt meg a busz. Integettem, még azt sem mondták, hogy nem mehetek velük, csak álltam bambán az országúton"

- idézte fel Szokolai.

Ez volt az a busz, amelyiken az akkor sérülése után visszatérő Nyilasi Tibornak sem volt helye, ő csak integetni ment az Erzsébet szállóhoz.

A Fradival bajnok Szokolai azt is állította, a helyzetet azóta sem tisztázta a kapitánnyal, vagyis egy újabb kibeszéletlen történettel gazdagította a magyar futball amúgy sem csekély kincsestárát.

Rovatok