Index Vakbarát Hírportál

Összeraktuk, hogyan maradt ki a legnagyobb magyar helyzet

2019. március 25., hétfő 13:56

A legutóbbi világbajnokság ezüstérmese ellen nem sok hiányzott ahhoz vasárnap este, hogy bemenjen a harmadik magyar gól is.

A 80. percben jártunk, amikor Perišić felfejelte a labdát, majd Rakitićnak jelezte, hogy nyugodtan, aki azonban túl nyugodt is volt, mert Kalmár megelőzte. Majd elgyötörte a kapus mellett is a labdát, Rakitić akkor eszmélt, hogy nagyobb a baj, mint gondolta, és végül a gólvonalról kihúzta a labdát. Akkor sem került messzire, de Szalai és Kalmár sem tudta elpasszolni a védők és a kapus mellett.

Zlatko Dalićnak lesz mit elemeznie, miért éppen ők ketten maradtak a tizenegyesponton hátul. Rakitić egyébként elég gyakran hátralépett a középhátvéd pozíciójába, mintha csak meg akarná úszni a meccset.

Ahogy a jelenetet sokszor megnéztük, akkor tűnt fel, hogy Lovren áll, és egy ideig eszébe sem jut visszamenni, a 22-es Leovac, aki mellől Pátkai a gólt fejelte, leginkább szurkol a többieknek, aztán végül Vargát megzavarja. A jobbhátvédnek behozott Brekalo pedig már előrefelé mozog, az indítást várja. A középhátvéd, Vida akkor ér be a tizenhatoson belülre, amikor már kikerül a labda az alapvonalon túlra. 

Ezt a helyzetet a horvátok megúszták, a meccset nem.

Rovatok