Index Vakbarát Hírportál

Modric: A magyarok erősebbek voltak

2019. március 25., hétfő 11:30

A budapesti vereség ki kell, hogy józanítsa a horvát futballválogatottat, melynek össze kell szednie magát, ha ki akar jutni az Európa-bajnokságra - írta a Jutarnji List című horvát napilap a vasárnap 2-1-re elvesztett budapesti Eb-selejtezőről.

A lapnak nyilatkozó szakkommentátorok szerint a magyarok "megették" a horvátokat agresszív fellépésükkel. "Nagyon gyorsan meg kell ráznunk magunkat, és konszolidálódnunk kell" - hangoztatták.

Luka Modric, a világbajnoki ezüstérmes horvátok kapitánya úgy nyilatkozott: "a magyarok jóval agresszívebbek és erősebbek voltak nálunk". Úgy látta, hogy a magyar válogatott a fizikai erőnlétre tervezte játékát sok passzal, és a támadások nagy részét ők vezették. Ez a hozzáállás pedig a végén győzelemhez vezetett:

"Gratulálunk nekik, fontos pontokat szereztek, és bonyolultabbá tették a helyzetet a csoportban".

Dejan Lovren, a Liverpool hátvédje szerint túl lazán álltak a vasárnapi meccshez: "A hozzáállásunk alapján még jó, hogy gólt tudtunk rúgni". Mint mondta, a magyarok leckét adtak nekik agresszivitásból, ők pedig nem tudták megtartani a labdát. "A második félidőben jobbak voltunk, de már későn ébredtünk fel" - fogalmazott.

Mindkét játékos egyetértett abban, hogy ha ki akarnak jutni az Eb-re, el kell felejteniük a tavalyi vb-ezüstöt, és szembe kell nézniük az új kihívásokkal.

A Vecernji List című, legolvasottabb horvát napilap Zlatko Dalic szövetségi kapitány nyilatkozatát taglalta.

Nem voltunk kreatívak, hiányzott az ötlet. Nem voltunk az az igazi horvát csapat. Tisztában kell lennünk azzal, hogy ellenünk 200 százalékos teljesítményt akar nyújtani mindenki. A világ második legjobb csapata a miénk, nincs idő panaszkodni, rá kell térnünk a győztes útra, és közelebb kerülni az Eb-hez.

Mint mondta, tudták, hogy nehéz lesz a kvalifikáció, a vereség pedig vereség, de még nem a világ vége.

A legtöbb internetes oldal csalódott csapatuk vasárnapi játéka miatt.

Az index.hr sportrovata azt írta: nem lehet tovább az ezüstérem mögé bújni, ez a válogatott még a vb-második csapat árnyékának sem nevezhető.

A net.hr szerint

teljes leégés volt a budapesti meccs,

Lovre Kalinic kapus pedig "tragédiaíró". A legtöbb híroldal és sportkommentátor egyetértett abban, hogy a horvát kapus nem igazán nőtt fel a feladathoz. (MTI/Index)

Rovatok