Index Vakbarát Hírportál

A szerbek kidumálták a világ legnagyobb 11-esét?

2019. március 26., kedd 12:24

Szymon Marciniak vezette a hétfői Portugália-Szerbia Eb-selejtezőt, azért kezdjük a bíró nevével, mert ő lett a főszereplő az egyébként nagyon izgalmas és mozgalmas meccsen.

Szünetben 1-1-re álltak a csapatok, az ajaxos Tadic lőtt be egy jogos büntetőt, Danilo bombagóllal felelt. Cristiano Ronaldót a 30. percben combizomhúzódással lecserélték.

Társai természetesen mentek a győzelemért, pláne, hogy pár nappal korábban az ukránokkal is csak 0-0-ra végeztek hazai pályán.

A szerbek jól védekeztek, a 72. percben pedig piszok mázlijuk volt. Egy beadás csavarodott tökéletesen André Silva fejére, a középcsatár be is bólintotta középre, csakhogy a labda elakadt Rukavina felfelé lendülő, testétől eltartott alkarjában, és az alapvonalon kívülre pattant.

Napnál világosabb büntető, a bíró láthatta, mert az alkar messzire lendült a testtől, a partjelző is láthatta, mert az a kar épp az oldalvonallal párhuzamosan volt félig nyújtva, a labda pedig látványosan gellert kapott rajta.

Rukavina érezhette a bajt, a bírót megközelítve az orrát mutogatta, valószínűleg azt igyekezett elhitetni Marciniakkal, hogy bizony onnan pattant ki az a labda.

Marciniak játékvezető meg is hozta ítéletét:

kirúgás.

Nem csoda, hogy Dmitrovic kapus hüvelykujjával látványosan mutogatott ki a partjelzőnek, őt is megdicsérte a döntésért. Még meg is tapsolta. Nem látszott, hogy lest jelzett volna, nem is lehetett az, Rukavina jócskán beragadt.

Mivel az UEFA legfontosabb bajnokságának, az Európa-bajnokságnak a selejtezőin nincs videóbíró, az esetet nem is tudták visszanézni, így a játék 11-es nélkül folytatódott.

A végeredmény 1-1 lett.

Rovatok