Index Vakbarát Hírportál

Csányi is beült a szakmai bizottság ülésére, parázs vita volt

2019. március 27., szerda 09:25

A Magyar Labdarúgó Szövetség szeptember elején újította meg a szakmai bizottságot, amit az elnökségi tag Nyilasi Tibor vezet.

Tagok:

Ez a bizottság december végén ült össze először, pontosabban Nyilasi az épp itthon tartózkodó Dárdaival és Szabiccsal beszélgetett, de ott volt Gellei Imre is, mások azonban nem. Dárdai úgy jellemezte az ülést, hogy 

"Azt kértem, vigyük végig, amit elkezdünk, mert nem lehet minden két évben újat kezdeni, mert sohasem érünk a végére. Olyan ez, mint a szántás,

ha a paraszt megáll a sor közben az ekével a közepén, abból nem eszünk kenyeret. Egyből nem engedek, nehogy azt higgyék otthon, hogy jól dolgoznak."

Most vasárnap ültek össze másodszor.

Gera igazoltan volt távol, mert a horvátok ellen készülő válogatott mellett volt vasárnap délután, Szabics pedig az osztrákokkal lépett fel Izraelben.

Az ülésre hazaérkezett Dárdai mellett Lőw is a PSG-től, de talán ennél is fontosabb, hogy Csányi Sándor MLSZ-elnök is beült rá Bánki Erik elnökségi taggal együtt.

Nem volt rövid a megbeszélés, több mint három órán át tartott, olykor szenvedélyes és parázs vita jellemezte, különösen amikor az utánpótlás versenyeztetésről volt szó, például, hogy az akadémiai bajnokságból kieshetnek-e csapatok. Nyolcan vannak, és mindegyik csapat bentmarad. 

A magyar futballban örömteli, hogy újabban van vita, és nemcsak bólogatás, és megpróbálják integrálni a pillanatnyilag külföldön rekedt tudást.

Frissítés:

Az MLSZ hivatalos honlapján azt közölte, hogy színvonalas előadások és élénk vita jellemezte az ülést.

"A bizottság a szükséges változtatások érdekében megkezdte a hazai utánpótlásképzés és versenyeztetés rendszereinek teljes körű áttekintését. A bizottság értékeli majd az NB I.-es bajnokság szakmai színvonalát és az MLSZ sportigazgatóságának teljesítményét, ideértve a szövetségi kapitány, a sportigazgató, az utánpótlás-szakágvezető, valamint az edzőképzési igazgató beszámolóját is."

Rovatok