Index Vakbarát Hírportál

A világbajnok védőt fejbe vágta, hogy már nem kell a válogatottba

2019. március 27., szerda 12:41

A 70-szeres válogatott Mats Hummels, a Bayern München hátvédje szerint van még visszaút számára a német nemzeti csapatba. Még akkor is, ha Joachim Löw meglepetésre két müncheni társával együtt nem hívta be az elmúlt heti Európa-bajnoki selejtezőn a hollandokat legyőző együttesbe.

"Az én fejemben Mats Hummels, mint válogatott játékos, nem a szekrény sarkába lett helyezve, ahol soha többé nem találják meg"

- jelentette ki a 30 éves futballista a Sport Bild szerdai számában, amit az MTI fordított le.

Löw március elején jelentette be, hogy nem számít Hummelsre, valamint a 76-szoros válogatott Jerome Boatengre és a százszor szereplő Thomas Müllerre sem. A müncheni trió tagja volt a 2014-es világbajnok keretnek ugyanúgy, mint a tavalyi, oroszországi tornán nagy meglepetésre már a csoportkör után búcsúzó nemzeti csapatnak. 

"Thomas, Jerome és én is úgy éreztük, hogy másképpen kellett volna közölni ezt" - idézte fel Hummels azt, hogy Löw előzetes bejelentés nélkül kereste fel a három futballistát Münchenben, és tájékoztatta őket a döntéséről.

A védő úgy fogalmazott: fejbe vágta, amit Löw mondott nekik, mert egyáltalán nem számított arra, hogy kimarad a válogatott keretéből. Hozzátette, ezzel együtt elfogadta és megértette a szövetségi kapitány döntését.

"Löw nem a legtökéletesebb megoldást választotta arra, hogy megossza velünk a gondolatait" -

hangsúlyozta ugyanakkor Hummels.

A német válogatott múlt szerdán felkészülési mérkőzésen 1-1-et játszott Wolfsburgban a szerbekkel, majd vasárnap este első Eb-selejtező mérkőzésén 3-2-re nyert Amszterdamban a hollandok vendégeként.

Rovatok