Index Vakbarát Hírportál

Bankot robbant az újabb világbajnokért a Bayern

2019. március 27., szerda 15:01

A spanyol, a francia és a német sajtó egyhangúlag állítja, hogy Lucas Hernandez megegyezett a Bayernnel, és nyáron Münchenbe igazol. Megszerzése egybevág azzal, amit Uli Hoeness Bayern-elnök nyilatkozott a minap, vagyis hogy nem fognak spórolni az erősítéseken.

Úgy tudni ugyanis, hogy a németek 6 éves szerződést kötnek a világbajnok balhátvéddel, aki ez idő alatt 80 millió eurót fog keresni. A futballista jelenlegi klubja, az Atletico Madrid sem jár rosszul, tárgyalgatás helyett ugyanis a Bayern kivásárolja Hernandezt a megjelölt 80 millió euróért.

Vagyis a 23 éves játékos leigazolása

160 millió eurós kiadást jelent a klubnak.

A Bayern januárban már vett egy világbajnok franciát, a jobbhátvéd Benjamin Pavard szintén nyáron költözik Münchenbe, Stuttgartból.

A német rekordbajnok, jelenleg is Bundesliga-1. klub eddigi legdrágább igazolása szintén egy világbajnok francia, Corentin Tolisso, őt még 2017 nyarán szerezték a Lyontól, 41,5 millió euróért.

Második legdrágábbjuk Spanyolországból jött, a Hernandezhez hasonlóan baszk Javi Martinez - ő is világbajnok, csak a spanyolokkal -, az Athletic Bilbaótól érkezett még 2012-ben, 40 millióért.

Rovatok