Index Vakbarát Hírportál

Magyar futballisták a hét Eb-csapataiban

2019. március 28., csütörtök 10:40

Nem csak a magyar és a horvát lapok kísérték kiemelt figyelemmel a magyar futballválogatott Eb-selejtezőben elért sikerét, de két portál is a legjobbjai közé választotta a világbajnoki döntős Horvátország legyőzésében főszerepet vállalt játékosainkat.

Az EA Sports FIFA 23 fős keretet hirdetett, amelybe nem csak az EB-selejtezőn résztvevők kerültek, hanem a héten zajló Afrikai Nemzetek Kupája kvalifikáció legjobbjai is. Ebben Kádár Tamás kapott helyet olyan játékosok mellett, Eden Hazard, Jordi Alba, Memphis Depay, Paul Pogba, vagy Miralem Pjanics.

A Onefootball portál viszont a legjobb 11-et nevezte meg a csütörtöktől keddig tartó Eb-selejtezőkből. Ebben Lovrencsics Gergő került előkelő helyre: a walesi Mempham, a fracia Umtiti és a német Nico Schulz-cal közösen alkotja a védelmet.

Ahogy az oldal fogalmaz, a Ferencváros futballistája nagyszerű játékot mutatott a horvátok legyőzésében, és egy az egyben levette a pályáról Ivan Perisicet.

Az álomcsapat így néz ki:

Gianluigi Donnarumma (Olaszország) – Lovrencsics Gergő (Magyarország), Chris Mepham (Wales), Samuel Umtiti (Franciaország), Nico Schulz (Németország) – Olekszandr Zincsenko (Ukrajna), Ross Barkley (Anglia), Eden Hazard (Belgium) – Moise Kean (Olaszország), Olivier Giroud (Franciaország), Raheem Sterling (Anglia).

Rovatok