Index Vakbarát Hírportál

Tom Brady inspirálta: Harry Kane a PL után NFL-karriert akar

2019. március 28., csütörtök 11:45

Harry Kane, az angol futballválogatott és a Tottenham Hotspur csatára komolyan hisz abban, hogy karrierjét egy NFL-csapatban rúgójátékosként fejezi be.

A legtöbb futballista Amerikába levezetni megy, az MLS-ben, az amerikai bajnokságban húznak le pár idényt karrierjük végén, de Kane sportágat is váltana az USA-ban.

„Valós a vágy, hogy az NFL-ben játsszak. Ez olyasmi, amit 10-12 éven belül muszáj kipróbálnom" – mondta az ESPN-nek.

„Ha játszol a Premier League-ben, a világbajnokságon, és aztán az NFL-ben is, akkor nem te lennél minden idők egyik legnagyobb sportolója?" – tette fel a költői kérdést. 

A New England Patriots-szurkoló Kane februárban ott volt a Super Bowlon is, találkozott a hatszoros győztes Tom Bradyvel, aki egy időben inspirálta.

„Hasonló úton jártunk, amikor gyerekek voltunk, talán nem voltunk a legjobb sportolók. Nem sok ember gondolta volna róla, hogy jó lesz, vagy hogy egyáltalán eljut az NFL-ig, de aztán minden idők egyik legjobbja lett. Ebben az időszakban nagy lökést adott nekem, hogy láttam, minden lehetséges. Ha hiszel magadban, és megvan benned a lendület és az éhség, meg tudod csinálni" – mondta Kane.

A legnagyobbak közé kerülne, ha bejön a váltás?

  • 644
    Nem
  • 240
    Igen

Kane anno az Arsenalnál is próbálkozott, de kisgyerekként eltanácsolták, így kötött ki a legnagyobb ellenfél Tottenhamnél.

A váltás még arrébb van, mert a középcsatár még csak 25 éves, de fizikai adottságai megvannak az amerikaifutballhoz: 188 centi magas és 86 kiló.

Rovatok