Index Vakbarát Hírportál

Solskjaert kinevezték a ManUnitednél

2019. március 28., csütörtök 10:26

Ole-Gunnar Solskjaer hároméves szerződést kötött a Manchester Uniteddel, ezzel megbízott edzőből hivatalos menedzser lett a klubnál - közölte az egyesület hivatalos weboldalán csütörtök délelőtt.

A norvégot, aki játékosként 11 évig szolgálta a Unitedet, december 19-én nevezték ki átmenetileg a menesztett José Mourinho helyére. Első nyolc meccsét zsinórban megnyerte a csapattal, jelenleg 14 győzelemnél, 2 döntetlennél és három vereségnél jár. A Bajnokok Ligájában a PSG valószínűtlen kiverésével a 8 közé jutottak, a Barcelonával játszanak, a Premier League-ben több pontot szereztek, mint bárki, mióta a ő ül a padon. Az FA-kupából egy bő hete estek ki a 8 között, a Wolverhamptontól kaptak ki 2-1-re. Az MU 30 mérkőzés után 58 ponttal ötödik az angol bajnoki tabellán, harcban van a már BL-indulást jelentő negyedik helyért.

Már az első napon otthon éreztem magam. Megtiszteltetés volt a Manchester United játékosának lenni, ahogy most az edzőjének is. Fantasztikus volt az első néhány hónap, mindig erről a munkáról álmodtam, bízom benne, hogy folytatni tudjuk a sikeres szereplésünket, megérdemli a szurkolótáborunk

- nyilatkozta Solskjaer, aki csatárként 1996 és 2007 között 366 mérkőzésen 126 gólt szerzett a Unitedben.

Solskjaer volt unitedes edzője, Sir Alex Ferguson 2013-as lelépése óta a klub negyedik trénere.

Rovatok