Index Vakbarát Hírportál

Több százmilliós hiány lehet a Haladásnál

2019. március 29., péntek 08:26

Anyagi problémákkal küzd az NB I.-ben szereplő Haladás futballcsapata. A szinte biztos kieső klubnál a játékosok is késve kapták meg márciusi fizetésüket, írja a Nemzeti Sport.

„Való igaz, a labdarúgók a márciusra esedékes bérüknek csupán egy részét kapták meg, nem az egészet. Nem titkolom, likviditási gondjaink vannak, ezt az okozza, hogy az elmúlt időszakra várt néhány szponzori pénz egyelőre nem érkezett meg" – mondta Illés Béla, a klub többségi tulajdonosa.

A tulajdonosok, Illés és Halmai Gábor cége, a városi önkormányzat és a kisebbségi tulajdonos szerdán taggyűlést tartottak, ahol úgy döntöttek, hogy rendezik a sorokat. A futballistákkal Tóth Miklós ügyvezető közölte a kialakult helyzetet. Tóth elmondta, néhány hetes csúszásról volt szó.

A Magyar Nemzet úgy tudja, Tóth két héttel ezelőtt azt mondta, talán nem is lesznek képesek befejezni a bajnokságot. A lap azt írta, a Simon Ádámért a Palermótól kapott egymillió euró is eltűnt, és azt is sokan nézik rossz szemmel, hogy Illés Béla tulajdonosként hétszámjegyű összeget utal ki magának, mert ő a sportigazgató is.

A Nemzeti Sport szerint a Swietelsky építőipari cég kivonulása okozhatott gondot, de a Haladásnál már 2017-ben sem ment rendben minden, már akkor is 307 milliós vesztesége volt. A Rangadó.hu úgy tudja, most is több százmillió a Haladás tartozása, sőt, árulják is a csapatot, a Szombathelyi Haladás és Sportszolgáltatót Kft. keres vevőt.

Ha maradnak a Haladás problémái, akkor nem sok esélye lesz arra, hogy licencet kapjon az MLSZ-től, így akár megyei szintre is zuhanhat a csapat.

Rovatok