Index Vakbarát Hírportál

Több pénzem van, mint az ellenfél költségvetése

2019. március 29., péntek 10:31

Szombaton katalán derbit játszanak a spanyol bajnokságban, az FC Barcelona az Espanyolt fogadja a Camp Nouban. A FC Barcelona védője, Gerard Piqué érzékeltette, hogy mekkora a szakadék anyagiakban a két klub között.

„Több pénzem van, mint ami az Espanyol idei költségvetése. Nem, nem csak 57 millió euró, bőven több annál" – mondta a Movistar tévében, aztán arról is beszélt, hogy a korábbi csapattársa, Zlatan Ibrahimovic mindenkinél jobban szereti a pénzt a Földön.

„Egyik nap azt mondta nekünk. »Nem a pénz a legfontosabb dolog.« Mi nem mondtunk erre semmit. Aztán befejezte. »Az a legfontosabb dolog, hogy sok pénzed legyen.«"

A spanyol bajnokságban is elég nagy különbség van az Espanyol és a FC Barcelona között. A kisebbik barcelonai klub a 13. helyen áll, 34 pontot szerzett eddig. A bajnokságot az FC Barcelona majdnem a duplájával, 66 ponttal vezeti. A két csapat értékében is elég durva a különbség, majdnem tízszeres. A Transfermarkt adatai szerint az Espanyol 124,3 millió eurót, a Barca 1,18 milliárdot ér.

A tévéadásban Piqué a kisebb sérülés miatt egy válogatott meccset is kihagyó Lionel Messiról is beszélt. „Messinek nagyon ironikus humora van, az egyik legnagyobb troll, akit ismerek." A derbin azonban nem erre, hanem a góljaira lehet szükségük.

(Goal.com)

Rovatok