Index Vakbarát Hírportál

A magyar válogatott kijutott az U17-es Eb-re

2019. március 29., péntek 18:11

A magyar válogatott hazai pályán legyőzte Bosznia-Hercegovinát az U17-es Európa-bajnokság selejtezőjének második szakaszában, így ott lesz a májusi kontinenstornán. A magyar U17-es válogatott legutóbb két éve vett részt Eb-n, akkor a 2000-es korosztály a hatodik helyen végzett.

Preisinger Sándor csapata ősszel veretlenül, kapott gól nélkül nyerte meg Eb-selejtező csoportját, és jutott a tavaszi elitkörbe. Az Eb-részvételért Norvégiával, Belgiummal és Bosznia-Hercegovinával kellett megküzdenie a magyar válogatottnak, a csoport első két helyezettje kvalifikálja magát az írországi tornára (a legrosszabb csoportmásodik nem jut tovább, de ez a veszély már nem fenyeget minket).

A magyar válogatott az első mérkőzését Norvégiával játszotta, amit Zuigeber Ákos 90. percben lőtt pazar góljával nyert meg a csapat. Az MTK Budapest fiatal tehetsége a bosnyákok ellen is remekelt, a 37. percben lőtt gólja ismét három pontot ért, így két forduló után hatpontos a magyar válogatott, és csak rosszabb gólkülönbsége miatt nem áll a csoport élén (a belgáknak +4-es gólkülönbségük van a mi +2-esünkkel szemben).

Belgium és Magyarország hétfő délután játszik a csoportelsőségért. 

Rovatok