Index Vakbarát Hírportál

Félelmetes emelés, panenkás büntető: így kell bemutatkozni

2019. március 31., vasárnap 11:56

Tökéletesen sikerült a Sebastian Giovinco helyére igazolt Alejandro Pozuelo bemutatkozása az MLS-ben szereplő Toronto FC-ben szombaton: egyrészt 4-0-ra nyertek a New York City FC ellen, másrészt a spanyol játékos egy gólpasszt és két gólt is összehozott.

Ráadásul nem is akármilyen lett az a két gól: az 58. percben panenkás büntetővel növelte 2-0-ra csapata előnyét, majd a 78. percben egy egészen szürreális ívben csapódó, rettentő laza emeléssel döntötte el a találkozót. (A 4-0-s végeredményt végül Jay Chapman állította be öt perccel később.)

A 27 éves játékos, aki korábban a Betisben, a Swansea Cityben, a Rayóban, majd a Toronto előtt közvetlenül a Genkben szerepelt, pont azért érkezett a kanadai csapathoz, hogy előkészítésben és gólszerzésben is hozzátegyen a támadójátékhoz, és már a bemutatkozásán igazolta, hogy képes erre. Ráadásul az emelést a gyengébbik lábával mutatta be.

Sebastian Giovinco 2015-től szerepelt a Torontónál, négy szezon alatt 114 bajnokin 68 gólt rúgott, összesen pedig 142 meccsen 83 találatig jutott a kanadai klubnál, mielőtt a szaúdi bajnokságba igazolt volna. Győzelmével a Toronto három meccs után százszázalékos az MLS-ben, a New York City négy meccsen három döntetlennel és egy vereséggel utolsó előtti a főcsoportjában.

A szombati játéknapon Németh Krisztián mesterhármasig jutott, Nikolics Nemanjáék pedig öngóllal nyertek.

Rovatok