Index Vakbarát Hírportál

A Haladás bemutatta a 110 százalékos helyzetet

2019. március 31., vasárnap 08:57

Továbbra is csoda kellene a Szombathelyi Haladásnak a bentmaradáshoz az NB I.-ben, hiszen a 26. forduló után még mindig 8 pontra vannak a 10. helytől, ám a Felcsút szombati legyőzésével egy picivel kisebb csoda is elég lehet nekik a maradék hét fordulóban.

A Haladás Michael Rabušic találatával és Fraditól kölcsönvett Rui Pedro duplájával 3-0-ra nyert, a második gólt a kihagyhatatlannál is kihagyhatatlanabb helyzet előzte meg. A Haladás az ellenfél térfelén, egy rossz passz utáni átvételből szerzett labdát, ami után nagyon kedvező helyzetben fordulhattak, öt támadó indult egyből három védő ellen.

A ziccert Oleh Hologyuk hozta össze, igaz, kellett az is, hogy a csapattárs elengedje a cselezés közben előre pöccintett labdát. Hologyuk aztán az ötösnél még tovább csavarta a dolgot, és a már elhibázhatatlan ziccerben érkező Rui Pedro elé gurított, aki még csak lesen sem volt, így már nem volt, ami megmentse a felcsúti csapatot.

Az utolsó helyen álló Haladás ezzel picivel jobb helyzetbe került, a Felcsút tartja helyét a középmezőny alján, de a bajnokság élén sem történt változás: nyert az első helyen álló Ferencváros (1-0-ra a Kisvárda ellen idegenben) és a második Vidi is (2-1-re verték a Debrecent), így maradt köztük a 8 pont különbség.

NB I. 26. forduló

Rovatok