Index Vakbarát Hírportál

Kétszer mattolta a kapust, de csak az egyiket adták meg

2019. április 1., hétfő 22:53

Az Arsenal nagyon simán, 2-0-ra győzte le a Newcastle-t a Premier League 32. fordulójának záró meccsén. Nehezen indult, de aztán nagyon könnyű lett, a Newcastle egy cseppet sem nehezítette meg a londoniak dolgát. Folytatódik a harc a Bajnokok Ligáját érő helyekért.

Nem kezdett meggyőzően az Arsenal, de aztán fokozatosan belelendült. Elsősorban a távozó játékosa, Aaron Ramsey kiváló játékának köszönhetően. A nyáron a Juventushoz távozó középpályás egy érvénytelen, majd egy érvényes gólt rúgott az első félidőben.

 

A 13. percben jött az érvénytelen, egy visszafejelt labdát bombázott be közelről Ramsey, de azért tudta ennyire tisztán, mert az Newcastle-védőt lerántottak az eset előtt.

A 30. percben már teljesen szabályos gól jött. Iwobi tört be a 16-oson belülre, de elpattant tőle a labda, éppen Ramsey elé, aki a kapufa segítségével megszerezte a vezetést.

A félidő végén még volt egy szenzációs Ritchie mentés. A vendégek védője a gólvonalon állva fejelte ki a labdát, amely már túljutott a kapuson, Dubravkán.

A második félidőt gyakorlatilag végig az Arsenal irányította, voltak helyzetek, de igazi nagy csak egy. Az be is lőtték. A 83. percben Lacazette felpörgette a labdát, Aubameyang tovább fejelte, Lacazette pedig szépen emelte át a kimozduló Dubravkán, akinek esélye sem volt védeni.

Arsenal-Newcastle

Rovatok