Index Vakbarát Hírportál

Vezetés után kétgólos vereség az U17-esek Eb-selejtezőjén

2019. április 1., hétfő 18:22

Belgium 4-2-re verte a magyar válogatottat, a Telkiben zajló U17-es Európa-bajnoki selejtező utolsó csoportmeccsén. Az eredménytől függetlenül Magyarország kijutott az írországi tizenhatos döntőbe.

Az első félidőben a belgák játszottak fölényben, mégis a magyar válogatott szerzett előnyt, már a 11. percben. Kosznovszky jobb oldali beadását Szalay Szabolcs fejelte kapura, a belga kapus még beleütött a labdába, de a kapufa segítségével az bepattant. (A gólt itt lehet megnézni).

Aztán a nagyon játékerő a félidő végére domborodott ki. A belga válogatott a 29. percben egy meglehetősen véleményes 11-est kapott, amelyet Jérémy Doku berúgott. A 45. percben pedig már az ellenfélnél volt az előny, egy kényszerítőzés után Jérémy Landu szerzett előnyt.

A kettős csere sem segített a magyar csapaton, a második félidő elején nyolc perc alatt eldőlt a meccs. A 48. percben Thibo Baeten, majd az 56-ban ismét Doku talált be, ezzel az előzetesen is jobb csapatnak tűnő belgák már 4-1-re vezettek.

A végén mi is kaptunk 11-est, ez elsőre kimaradt, de a kipattanót Kalmár Benedek legalább berúgta, ezzel valamennyire kozmetikáztunk az eredményen.

A magyar csapat ezzel a csoportja második helyén harcolta ki az európa bajnoki részvételt, amelyet május 3. és 19. között Írországban rendeznek. A sorsolást majd csütörtök este tartják Dublinban. A korosztályos válogatott két év után jutott el ismét az Eb-re, 2017-ben az eddigi legjobb szereplést produkálták és negyeddöntőig jutottak.

Rovatok