Index Vakbarát Hírportál

Szájba rúgtak minket, és megúszták a gyilkosságot

2019. április 1., hétfő 14:33

Kínosan nagy lesgólt kapott meg a Chelsea a Cardiff City ellen vasárnap a Premier League-ben, Azpilicueta 1-1-re egyenlített vele, majd percek múlva a sztárcsapat a győztes gólt is megszerezte. Hiába vezetett majdnem egy teljes félidőn át a Cardiff, semmire se ment vele, mert a partjelző elnézte az elnézhetetlent.

Neil Warnock, a hazaiak edzője tajtékzott, kiabált a negyedik bíróval, az ellenfél edzőjével, az ellenféltől David Luizzal, de ennél többet nem tehetett, kikaptak 2-1-re.

Még a meccs hevében, majd később a BBC-nek hosszabban is nyilatkozott, bár hogy lenyugodott volna, az túlzás.

"A legnagyobb és a legjobb liga a világon, de valószínűleg pillanatnyilag a legrosszabb bírókkal.

Mit mondhatnék a srácokról? Brilliánsak voltak, nagy meccset hoztak össze. Szájba rúgás. Volt már ebből elég a szezonban nekünk. Lehangoló, mert keményen dolgoztunk, és nyerhettünk volna" - panaszkodott Warnock, és itt arra is gondolhatott, hogy a Cardiff még egy játékosát is elveszítette idén, Emiliano Salát, akinek ügye még mindig nem zárult le.

Warnock a videóbírót (VAR) emlegette, ami hiába kötelező tartozék a spanyol, a német, az olasz, a francia, de még a portugál, a holland és a török bajnokságban is, a Premier League-ben nem az, egyáltalán nem használják, nincs.

A nagycsapatok ellen nélkülözhetetlen a VAR, mert nem kapod meg a nagy döntéseket. Az egyenlítő gól volt a győztes gól, de ha nem látnak túl a partvonalon se, hogy észrevegyék a lest, akkor tényleg nem tudom, minek vannak (a bírók).

Az a csoda, hogy Warnock meg tudta állni, hogy kiállíttassa magát: odament ugyan a játékvezetői hármashoz, de nem szólt semmit, csak nézte őket.

"Mit mondhattam volna? A srácokat akartam visszafogni, nehogy valamelyik eltiltassa magát. A bíró megfelelő volt, de a nagy döntéseket nem kaptuk meg.

A partjelző viszont... kiábrándító. A Chelsea-nél tudják, hogy megúszták a gyilkosságot."



Sarrival, a Chelsea edzőjével is mintha vitatkoztak volna, de a Cardiff-tréner gyorsan tisztázta, haverok maradtak.

Aranyos ember. Valami bedobás miatt reklamált. Hát nem tudod, hogy két méteres lesen voltatok? A vállát kéne veregetned, nem egy bedobás miatt panaszkodni! 70 éves vagyok, a rohadt életbe is, a játék a szenvedélyem, mit vártak, hogy majd gratulálok Sarrinak, veregetem a vállát, és megrázom a bíró meg a partjelzője kezét? Ez a Premier League, mi meg csalódottak vagyunk.

- foglalta össze a napot.




Rovatok