Index Vakbarát Hírportál

Kilencgólos thriller lett a Bayern simának tűnő kupameccséből

2019. április 3., szerda 21:14

Szerdán a másodosztályú Heidenheimet fogadta hazai pályán a Bayern München a Német Kupában, a meccs előtt pedig valószínűleg mindenki azt gondolta, hogy simán behúzzák majd a meccset a müncheniek. Ehhez képest a félidőben még 2-1–re vezetett a Heidenheim, és a Bayernnek a végéig küzdenie kellett, hogy végül 5-4–re behúzza a meccset.

A meccs elején semmi nem utalt arra, hogy a hazai csapatnak kínlódnia kell majd, Goretzka már a 12. percben megszerezte a vezetést, de egy perccel később Süle elkaszálta a labdaszerzés után meginduló Andrichot. A játékvezető először sárgát adott a hátvédnek, de miután videón is megnézte az esetet, piros lappal kiállította, így emberhátrányba került a hazai csapat.

Szűk negyed óra múlva aztán Glatzel egyenlített, a 39. percben pedig Schnatterer góljával már a Heidenheim vezetett.

A második félidőben aztán az emberhátrány ellenére is felpörgött a hazai csapat, rövid időn belül Müller, Lewandowski és Gnabry is betalált, így már 4-2–re vezetett a Bayern, de az első gólt szerző Glatzel a 74. percben megint eredményes volt, aztán három perccel később büntetőből hozta össze a mesterhármast, és egyenlített ki.

A Bayern végül a 84. percben döntötte el a találkozót: Busch a tizenhatoson belül kezezett, a játékvezető pedig meg is ítélte érte a tizenegyest, amihez Lewandowski állt oda, és magabiztosan lőtte a kapuba a labdát, így a Bayern így végül emberhátrányban is érvényesítette a papírformát és bejutott a legjobb négy közé a kupában.

Eredmény, negyeddöntő:

Rovatok