Index Vakbarát Hírportál

Bayern-edző: Nem baj, ha nem nyerjük meg a bajnokságot

2019. április 3., szerda 14:17

Meglepően nyilatkozott Niko Kovac, a Bayern München vezetőedzője a bajnoki esélyekkel kapcsolatban. A Bundesliga-1. Dortmundtól két ponttal lemaradva második csapat vezetőedzője szerint nem lenne tragédia, ha nem nyernék meg a bajnokságot.

Akkor sem dől össze a világ, ha nem mi leszünk a bajnokok. Mindenki, aki edzői állást kap a Bayernnél, bajnok akar lenni. De ez nem mindig ilyen egyszerű. A Real Madrid például három győzelem után most kiesett a Bajnokok Ligájából. Vannak ilyen pillanatok egy klub életében

– mondta a tréner.

A Dortmund 7 fordulóval a szezon vége előtt két ponttal vezet a Bayern München előtt, ami az előző hat ligát megnyerte, így Kovac véleménye nehezen hihető.

A klubvezetők, Uli Hoeness elnök és Karl-Heinz Rummenigge ügyvezető évek óta azt szajkózzák, a hazai elsőség a legfontosabb és mindenek előtt áll.

A Kovac előtti három edző mind bajnok lett a Bayernnel, Jupp Heynckes, Carlo Ancelotti, Pep Guardiola, illetve előtte szintén Heynckes. A legutóbbi Bayern-tréner, aki nem nyerte meg a Bundesligát, az Heynckes a 2011-12-es szezonból, akkor a BVB nyert Jürgen Kloppal. Heynckesszel egy évvel később bajnokok lettek.

A Bayern szerda este a másodosztályú Heidenheimmel játszik a Német Kupa negyeddöntőjében, majd szombaton jön Borussia Dortmund elleni Bundesliga-rangadó Münchenben. Ha a Bayern nyer, előz és vezetni fogja a tabellát. Utána már csak hat kör lesz hátra. (MTI/Index)

Rovatok