Index Vakbarát Hírportál

Villarreal-Barca: 0-2-ről 4-2, a vége 4-4

2019. április 3., szerda 00:26

A spanyol bajnoki szezon legőrültebb és legváltozatosabb meccsét játszotta a Villarreal a Barcelonával a 30., hétközi fordulóban, kedden, a Villarreal stadionjában.

Az előzmények:

A pihentetés és óvatosság nem látszott az elején, a vendégek a 16. percben 2-0-ra vezettek. Malcom és Coutinho sakkozott ki egy helyzetet üres kapuig, utóbbi fejezte be a 12. percben, majd Vidal ívelt Malcom fejére, aki szépen bestukkolta.

Coutinho a 20.-ban lerendezhette volna a meccset, egyszerű ziccerben alábökött Suarez passzának, de csak a kapufát találta telibe. Valahogy sejteni lehetett, hogy életben hagyta a Villarrealt.

A hazai közönség ezen a ponton fütyülni kezdte a sajátjait, annyira kilátástalanul lézengtek hátul.

Pedig nem lehet azt mondani, hogy helyzetük ne lett volna, a barcás Ter Stegen többször bravúrral védett, és a 23. percben jött is a szépítés: Chukwueze első lövése még kijött a kapufáról, de pont hozzá pattant vissza, és miután egy pimasz csellel elfektette Jordi Albát, a kapuba lőtt, 1-2.

A Barcának, de inkább a Villarrealnak akadtak helyzetei a szünetig, az állás viszont addig nem változott.

Az után csakhamar egyenlített a Villarreal egy olyan góllal, amit ha Messi, Ronaldo vagy másik nagy sztár lő, napokig ismételgetnék. Karl Toko Ekambi a jobb oldali partvonal vett át egy ügyes előre csavart labdát, majd jobbösszekötőben betört a tizenhatosra. Nem nézett fel látványosan, de nem is kellett,

a beadásra számító Ter Stegen mellet a rövidoldalra rúgta a labdát, 2-2 az 50.-ben.

Sokan azt mondják majd, véletlen volt, lecsúszott, de egyrészt egyetlen megjátszható csapattársa a 11-es pontnál érkezett, vagyis irtó ügyetlennek kellene lennie, ha neki akarta volna passzolni, másrészt jól látszik, hogy a kameruni csatár végig a labdát követi, amint az elhagyja a lábát.

A Barca padlót fogott, Valverde a 62. percben küldte be Messit a ziccere óta láthatatlan Coutinho helyére -

még ugyanabban a percben fordított a Villarreal.

Iborra szerezte a gólt, finoman helyezett a hosszú alsóba, Jordi Alba ragadt be, Ter Stegen sem tehetett semmit, 3-2.

A Barca kitámadott, Valverde beküldte a végig óvni szánt Rakitict is, kockáztatva az 5. sárgáját. Ekkortájt Ter Stegen még egy szenzációsan lécre tolt megpattanó labdával megvédte az egygólos különbséget, de a 80. percben a Villareal berúgta a negyedik gólt.

A teljesen formán kívüli, lelassult Umtiti távolról követte a nagyszerűen kilépő Baccát, aki elfektette a kapust is, 4-2.

Nem tűnt úgy, hogy a Barcában sok élet maradt, a labda náluk volt, de Messi passzai nem ültek, valójában helyzetet sem tudtak összehozni. Aztán szűk öt perccel a vége előtt Luis Suarez kiállíttata a Villarrealból Alvaro Gonzalezt: elsőre tényleg úgy tűnt, a játékos letaglózta az uruguayit, a lassításban látszott, hogy olyan ügyesen dobta magát a csatár, hogy nem csoda, hogy a bíró megette, és kiosztotta a második sárgát.

Az emberelőny ellenére a 90. percig izgalom nélkül jutott el a Villarreal. Akkor Messi egyedül indult meg, a tizenhatos határán tudták felrúgni. Úgy 18 méterről rúghatott szabadot, tökéletes ballábas szögben: kegyetlenül kilőtte a kapus oldali - hosszú - kapufát, a labda befelé pattant, 4-3 a 91. perc kezdetén.

A Villarrealt némileg megnyugtathatta, hogy a játékvezető háromgólos, hatcserés félidőnél csak 3 percet hosszabbított.

A Barca nyomott tovább, és fél perccel a három perc vége előtt Messi hozott össze egy szögletet, a fejére íveltek egy reménytelen labdát az alapvonalra, illendőségből felugrott, egy védő simán túlugrotta és kicsúsztatta. Az argentin rúgta középre a szögletet, kifejelték, de nagyon jól gurult és pattogott a labda, épp a tizenhatos túloldalán helyezkedő Suarezhez.

Kevésbé ügyes, bal lábával telibe rúgta, kilőtte a rövid alsó sarkot, 4-4.

Villarreal CF vs FC Barcelona 4-4 2019.04.02.

A meccsből 3 másodperc maradt, amikor a hálóban kikötött a labda. Ez volt az utolsó rúgás a meccsen.

A Villarreal a semmiből fordított, zsinórban négyet lőtt a Barcelonának, ami a minimális hosszabbításban a semmiből jött vissza.

A Barcának 8 pontra csökkent az előnye a szombat esti, Atleti elleni rangadó előtt (a forduló kezdetén 10 volt). A Villarreal 2 ponttal van a vonal fölött, de ha a Celta szerdán veri az utolsó, biztos kieső Huescát, előzni fog.

a

Rovatok