Index Vakbarát Hírportál

A Budaörsnek ötöt vágó N'Gog együtt indult Némethtel Liverpoolban

2019. április 4., csütörtök 11:03

A Magyar Kupa elődöntőjébe jutó Honvédban David N'Gog három gólig jutott a Budaörs elleni szerdai meccsen. Az első meccsen pedig duplázott.

A csatár 30 éves lett április elsején, és a neve természetesen a Liverpoolból ismerős.

Ha egy kicsit visszanézzük, honnan is indult, akkor szembetűnő, hogy a Liverpool 2009-10-es keretében együtt szerepelt a vele egyidős Németh Krisztiánnal.

Akkor Németh augusztus végén elment az AEK Athénhoz, míg N'Gog ott maradt, és megkapta az esélyt a Premier League mellett a Bajnokok Ligájában is. Ez volt az a szezon, amikor a Pool a Debrecennel is összekerült, és a Lyon valamint a Fiorentina mögött harmadik helyen végzett, és átkerült az Európa Ligába. Az EL-elődöntőben az Atletico Madrid állította meg őket.

Ez lehetett volna az idény, amelyben Németh is megkaphatta volna az esélyt a sérülések és a rengeteg meccs miatt, hiszen az akadémiáról Ecclestont és Pachecót is bevetette legalább egyszer Benítez edző a csatársorban. Érdemes megnézni, mire jutottak azóta.

Hogy ne csak a csatárokat nézzük meg, a középpályás Jay Spearing most a harmadosztályú Blackpool tagja. Neki 30 meccs jutott fiatalon a Liverpoolban.

Mindez csak arra világít rá, hogy a Liverpool akadémiáján nevelkedni nem garancia semmire, tényleg csak egy lehetőség. Németh összességében nem is hozott ki keveset a pályafutásából. Ebben az interjúban elmondta, mi volt szerinte a baj Liverpoolban.

Rovatok