Index Vakbarát Hírportál

Lenyűgöző stadionnal és győzelemmel nyitott új korszakot a Spurs

2019. április 4., csütörtök 13:14

Közel nyolchónapos csúszással szerdán megnyitották a Tottenham Hotspur új stadionját, az új White Hart Lane-t.

A 62 ezres arénának múlt augusztusra kellett volna elkészülnie, úgy volt, hogy a szezon első meccsét már ott játssza a Spurs, de az építkezés elhúzódott. (A határidő alapból ambiciózus volt, ha azt nézzük, hogy 2017 májusában játszották az utolsó meccset a régi stadionban, és az új pontosan annak a helyén épült fel.)

De elkészült végre, és pompás ünnepséggel fel is avatták, de ennél fontosabb, hogy Harry Kane és társai meg is nyerték benne az első meccsüket, 2-0-ra verték a Crystal Palace-t.

Az első gólt a koreai Heung-Min Szon szerezte az új otthonban, utána a dán Christian Eriksen talált be, a vége 2-0 lett.

A stadionunkat nézve világbajnokok vagyunk, úgy gondolom, a miénk a világ legjobb arénája, úgyhogy erre a szintre kell eljutnunk a pályán is. El kell hinnünk, hogy ez egy új fejezet kezdete, és a Tottenham versenyben lehet a nagy trófeákért. Úgy kell viselkednünk, mint a világ egyik legnagyobb klubjának, ez egy hatalmas feladat. Ma este megérintett minket a dicsőség, és most már arra kell figyelnünk, hogy a trófeák megnyerésével váljunk dicsőségessé. Az új fejezet elkezdődött

- mondta Mauricio Pochettino, a Spurs argentin trénere.

A grandiózus létesítmény London legnagyobb klubfutballstadionja lett - a Wembley azért nagyobb -, amiben van még évi 1 millió korsó kapacitású sörfőzde is. A gyepet 20-25 perc alatt lehet műfüves pályára cserélni, hamarosan NFL-meccseket is fognak itt rendezni.

A Tottenham a Bajnokok Ligájában jövő héten a Manchester Cityt fogadja, a Premier League-ben a szerdai sikerrel harmadik, egy ponttal előzi a legnagyobb ellenfelet, az Arsenalt, ami egy meccsel kevesebbet játszott.

Rovatok