Index Vakbarát Hírportál

Képtelen dönteni az MLSZ Király Gábor eltiltásáról

2019. április 5., péntek 00:00

Az MLSZ fellebbviteli bizottsága csütörtökön 16 órakor tárgyalta Király Gábor ügyét, ám a testület nem tudott dönteni a Haladás kapusának eltiltásáról. A válogatott volt kapusát Karakó Ferenc állította ki reklamálásért a Ferencváros ellen, a játékvezető jelentése szerint Király sértő kifejezést használt vele kapcsolatban, majd a Fegyelmi Bizottság három mérkőzésre eltiltotta.

A kapus ugyanakkor azt nyilatkozta az eset után, hogy ő csak felhívta a bíró figyelmét arra, hogy a bekapott gólnál két ferencvárosi játékos is lesen állt, és zavarta a védésben, ám szitokszó nem hagyta el a száját.

A klub fellebbezett a kiszabott büntetés ellen, mert azt túlzottan súlyosnak találták a körülmények ismeretében, ám a fellebbviteli bizottság képtelen volt dönteni az ügyben, így a kapus továbbra sem játszhat.

Király a saját honlapján reagált a csütörtöki eseményekre.

Az MLSZ Fellebbviteli Bizottsága csütörtökön 16 órakor tárgyalta az ügyemet és azon ismertette a bizonyítékként szolgáló hangfelvétel akusztikai szakértő által készített vizsgálati jelentését. A szakértői jelentés nem támasztja alá a játékvezetői jelentésben ismertetett, a felelősségre vonás alapjául szolgáló nyilatkozatokat.

Mivel idézés hiányában nem vehettem részt az ülésen sem én, sem jogi képviselőm, így eljárási jogaimmal nem élhettem. A jegyzőkönyv szerint erre csak további külön nyilatkozatban van módom, közben pedig a felfüggesztésem továbbra is érvényben van.

Mivel minden bizonyíték rendelkezésre állt a döntéshozatalhoz, érthetetlen számomra a halasztás. Továbbra is kiállok az igazam mellett, és az ügynek biztosan lesz folytatása...

Bár Király fellebbezett, ám ennek nincs halasztó hatálya, azaz jelen állás szerint a DVTK és az MTK elleni bajnokit is ki kell hagynia.

(via NSO)

Rovatok