Index Vakbarát Hírportál

5-0-s kiütéssel indult a Bundesliga-forduló

2019. április 5., péntek 23:25

A Bundesliga 28. fordulójának nyitómérkőzésén a Mainz 5-0-ra ütötte ki a Freiburgot. Jean-Philippe Mateta mesterhármast szerzett.

Jegyzőkönyv:

A pénteki mérkőzés derbinek is felfogható volt, hiszen a 12. Freiburg éppen a Mainz előtt állt egy hellyel és két ponttal a tabellán. A vendégcsapat nem sok ellenállást mutatott, a huszadik perctől elég egyenlőtlenné vált a küzdelem.

Az első gólt egy súlyos hiba után kapta be a Freiburg, a tisztázni kirohanó Schwolow kapus laposan rúgta a labdát a mezőnybe, pont egy mainzi játékoshoz. Boetius kapásból az üresen maradó kapuba pörgetett 25 méterről.

A 25. percben is Boetius volt az egyik főszereplő, nagy sprintet kivágva lepte meg a freiburgi védelmet, majd a kilépő Matetához passzolt. A csatár szélre kisodródva kicselezte a kapust, majd éles szögből talált be.

A harmadik gólnál is élesen megmutatkozott a két csapat közötti sebességkülönbség. A félpályánál labdát szerző Mainz a 33. percben is a védelem mögé került, az üresen maradó Matetának az ötösről csak a kapuba kellett passzolnia az alapvonalról érkező labdát.

A félidőben a Freiburg próbált változtatni, Christian Streich edző kettőt is cserélt, de nem sikerült csapatával fordítania, sőt, a nagyobb vereséget sem kerülte el.

A másik oldalon viszont bejött a csere, a 72. percben Onisiwo egy hát mögötti csellel elküldte a védőjét, majd az ötös sarkától kilőtte a bal alsót.

A 77. percben Mateta megszerezte harmadik gólját, a jól építkező Mainz akciójának végén Onisiwo beadását fejelt kapuba, és ezzel beállította az 5-0-s végeredményt is.

A két csapat a meccs után helyet cserélt a tabellán.

Tabella:

Rovatok