Index Vakbarát Hírportál

Nagy hajrával győzött a Liverpool 3-1-re

2019. április 5., péntek 23:25 | aznap frissítve

A Liverpool hátrányból felállva, 3-1-re győzte le a Southamptont a Premier League 33. fordulójában, így versenyben maradt az első helyért.

Jegyzőkönyv:

A fordulót egypontos hátránnyal kezdte a Liverpool a Manchester Cityvel szemben, adott volt a győzelemi kényszer. A három pont aztán elég nehezen jött össze a bajnokság 16. helyezettje ellen Jürgen Klopp csapatának.

A vezetést a Southampton szerezte meg a kilencedik percben. A balszélen felhozott labdát a kapu elé ívéltek be. Egy csúsztatás után az ötösnél álló Longhoz került, akiről egy ütemmel lekésett a védője, így könnyedén rúghatott kapuba.

A hazai csapat a masszív védekezésre és a kontrajátékra koncentrált, a Liverpool nyomott, de nehezen hozta össze első gólját. A 36. percben Keita fejelt a kapuba Alexander-Arnold beadása után. 

A második félidőben aztán a győzelemért kellett hajtani a Liverpoolnak a továbbra is elég jól védekező és tömörülő Southampton ellen. A hazaiak a 80. percig tudtak ellenállni. A Liverpool egy szöglet után kontrával szerezte meg a vezetést. A félpályáról induló Mohamed Szalah a tizenhatosig sprintelt, aztán egy csel után két védő között tekert a kapuba. Ez volt Szalah ötvenedik Premier League gólja. 69 meccs alatt jutott el eddig, csak Alan Shearer és Ruud van Nistelrooy volt nála eredményesebb korábban.

A meccs végére felszabaduló Liverpool még egy gólt szerzett, Henderson érkezett jó ütemben Firmino belőtt labdájára a 86. percben.

A Liverpool győzelmével 82 pontos, így jelenleg két ponttal vezet a Manchester City előtt.

Tabella:

Rovatok