Index Vakbarát Hírportál

Sokba került Diego Costa anyázása

2019. április 6., szombat 22:54 | aznap frissítve

A Barcelona 2-0-ra győzte le az Atlético Madridot a spanyol bajnokság 31. fordulójának rangadóján. A madridi csapat a 28. perctől emberhátrányban futballozott, miután Diego Costa piros lapot kapott a bíró édesanyjának szidásáért. 

A mérkőzés nagy iramban kezdődött. Jordi Alba a 14. percben eltalálta a kapufát, amire Griezmann válaszolt egy jó lövéssel, majd Coutinho próbálkozását védte óriási bravúrral a kivetődő Oblak. A párharc kiegyenlített volt, de jött Diego Costa és mindent megváltoztatott.

A spanyol csatár úgy érezte, hogy szabálytalanságot követtek el ellene, majd amikor a bíró erre nem ítélt semmit, dühében elkezdte a játékvezető édesanyját szidni. Jesús Gil Manzano ezt nem tolerálta, azonnal felmutatta neki a piros lapot.

Ezután teljesen felborult a pálya, a Barcelona az emberelőnyt kihasználva sorra dolgozta ki a lehetőségeket. Csak a zseniálisan védő Jan Oblak bravúrjainak köszönhetően nézett ki úgy, hogy pontot szerezhet az Atlético, de a 85. percben már ő is tehetetlen volt.

A mérkőzésen több ziccert is elrontó Suarez 18 méterről ezúttal nem hibázott, egy perccel később pedig Lionel Messi beállította a 2-0-s végeredményt.

 Öf

A Barcelona 11 ponttal vezeti a bajnokságot, de talán ennél is fontosabb, hogy ez volt Messi 335. győzelme a La Ligában, ami abszolút rekord. 

Rovatok