Index Vakbarát Hírportál

Hatgólos meccset nyert az RB Leipzig

2019. április 6., szombat 18:15

Az RB Leipzig 4–2-re győzte le idegenben a Bayer Leverkusent a Bundesliga 28. fordulójában. Gulácsi Péter és Willi Orbán is végigjátszotta a találkozót.

A Leverkusen kezdte jobban a találkozót, és ebben nagy szerepe volt Orbánnak: ő buktatta Kevin Vollandot a 16-oson belül, a megítélt büntetőből pedig Kai Havertz a 11. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak. A Lipcse szerencséjére Gulácsi jobb napot fogott ki, nem sokkal később ugyanis bravúrral védte Volland lövését ziccerben, a 17. percben pedig már az egyenlítés is összejött Sabitzer szabadrúgása után.

Sokáig nem örülhettek Gulácsiék, Havertz a 23. percben ismét betalált. Ez volt a 19 éves csatár 12. gólja a bajnokságban, 1973 óta ő a legfiatalabb játékos, aki elérte ezt a számot a bajnokságban.

Az első félidőben már nem született több gól, és a második játékrész eleje is inkább a hazaiaké volt. Az utolsó félórában azonban magára talált a Bundesliga 3. legjobb csapata: először Timo Werner volt eredményes, majd Forsberg értékesített magabiztosan egy büntetőt, végül pedig Matheus Cunha lőtte meg a szezon egyik legszebb gólját.

A Leipzig végül 4-2-re győzött. Gulácsiék 10 mérkőzés óta veretlenek (7 győzelem, 3 vereség, 24 pont), ez idő alatt pedig csak a Bayern München szerzett több pontot – 25-öt – náluk.

Öf

Eredmények:

Rovatok