Index Vakbarát Hírportál

Nem mennek külföldre, meg vannak fizetve itthon

2019. április 7., vasárnap 10:48

A magyar labdarúgásban mindenki túl van fizetve, a fiatalok pedig vattába vannak csomagolva – értékelte a hazai futballt Bódog Tamás a Magyar Nemzettel készített interjúban.   

Nemcsak a játékosok, mondhatom, én is túl voltam fizetve

– mondta korábbi válogatott Bódog, aki edzőként a Videotonnál és a DVTK-nál is dolgozott. Szerinte az állam támogatásával néhány év alatt rendkívüli mértékben javultak a feltételek a magyar labdarúgásban, vannak is biztató jelek, de messze nem tökéletes minden.

A fiatalok nem eléggé motiváltak. Mégpedig azért, mert nem hajtja őket a vágy, hogy külföldre igazoljanak, hiszen otthon is nagyon jól keresnek.

A korábbi magyar válogatott Bódog beszélt a diósgyőri időszakáról is, ahol szerinte elvárás volt, hogy az úgynevezett fiatalszabályból minél több bevételre tegyen szert a klub. Ez viszont az egészséges konkurencia kialakulását hátráltatta, sok fiatal ugyanis nem feltétlenül volt azon a szinten, hogy az NB I.-ben szerepeljen.

Ha valaki megmondta nekik a véleményét, akkor hajlamosak voltak megsértődni. A magyar játékosok kissé vattába vannak csomagolva. 

Bódogot Feczkó Tamás menesztésekor hírbe hozták az MTK-val, de elmondása szerint nem tárgyalt a csapattal. Ugyanakkor örömmel dolgozna ismét Magyarországon, de nem zárja ki, hogy végül Németországban talál magának új csapatot.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

Rovatok