Index Vakbarát Hírportál

Óriásit mentett a PSG csatára, csak a rossz kapunál

2019. április 8., hétfő 09:33 | aznap frissítve

A PSG 2-2-s döntetlent játszott hazai pályán a Strasbourggal a francia bajnokság 31. fordulójának utolsó mérkőzésén, így matematikailag továbbra sem biztosította be a bajnoki címet. A mérkőzés ugyanakkor nem ezért, hanem a párizsi Jean-Eric Maxim Choupo-Moting rendhagyó megmozdulása miatt marad emlékezetes.

A Lille  pontvesztése miatt a PSG egy győzelemmel megnyerte volna a francia bajnokságot, ennek ellenére Thomas Tuchel meglehetősen tartalékos csapattal állt ki, többek között Kylian Mbappét sem jelölte a kezdőbe. Ott volt ellenben Jean-Eric Maxim Choupo-Moting.

A 30 éves kameruni támadónak jól kezdődött a mérkőzés, a 13. percben az ő góljával vezetett a PSG. A vendégek nem sokkal később Nuno Da Costa góljával egyenlítettek, majd ismét Choupo-Motingé volt a főszerep.

Christopher Nkunku került ziccerbe, átemelte a labdát Matz Sels kapus fölött, de a gólvonalon lévő Choupo-Moting a gólvonalon megállította a labdát. Vélhetően meglepte, hogy a becsúszó védő nem találta el a labdát, és már nem tudta jól lereagálni a helyzetet. 

Ne maradjon le semmiről!

A kihagyott helyzetet megbosszulta a Strasbourg, Anthony Goncalves góljával vezetett a szünetben. Tuchel a második félidőben pályára küldte Mbappét és Draxlert is – előbbit Choupo-Moting helyére –, de végül a szintén csereként beálló Thilo Kehrer állította be a 2-2-es végeredményt a 82. percben. 

Öf

Rovatok