Index Vakbarát Hírportál

Az MTK keretének kétharmada kidőlt, rendkívüli halasztást kértek az MLSZ-től

2019. április 11., csütörtök 10:37

Vírusfertőzés miatt halasztást kér a szombati, Haladás elleni bajnoki mérkőzésére az MTK Budapest labdarúgócsapata.

A magyar labdarúgó-bajnokság hetedik helyén álló MTK honlapján megjelentetett közlemény szerint a keret jelentős része „gyomor bélhuruttal járó vírusinfekciót [vírusfertőzést] kapott”, emiatt jelenleg nem áll Lucsánszky Tamás edző rendelkezésére annyi egészséges labdarúgó a keretben, hogy vállalni tudják a soron következő bajnoki mérkőzés lejátszását.

Telefonon beszéltünk Dreissiger Imrével, az MTK csapatorvosával, aki megerősítette a hírt, illetve elmondta, hogy a betegség vasárnap jelentkezett először, majd hétfőn és kedden egymás után dőltek ki az influenzás tüneteket mutató játékosok.

A betegség lázzal, végtagfájdalommal, illetve gyomor- és bélhuruttal jár. Bár szerda óta nem észleltek újabb megbetegedést, a vírust elkapó játékosok ezen a héten már biztosan nem tudnak rendesen edzeni, még akkor sem, ha valaki esetleg mostanra már tünetmentessé vált. A lázon áteső játékosok ugyanis csak fokozatosan terhelhetők újra.

Tovább nehezíti az MTK helyzetét, hogy a vírus az U19-es csapat több játékosát is megfertőzte, így onnan sem tudják megoldani a felnőtt keret feltöltését.

Az MTK közleménye szerint nemcsak játékosok betegedtek meg, de a vírus a szakmai stábot sem kímélte, amelynek tagjai közt szintén volt, aki elkapta a betegséget.

Rovatok