Index Vakbarát Hírportál

A Ronaldo-utód első nagy estéje

2019. április 11., csütörtök 23:00 | aznap frissítve

Nem rég írtunk egy nagyobbacska gyűjtésben a Benfica 19 éves tinédzseréről, Joao Felixről, aki Cristiano Ronaldo óta Portugália legnagyobb futballtehetségének tűnik. A támadó csütörtökön, az Európa Ligában valószínűleg megindult szupersztár elődje felé: három gólt rúgott az Eintracht Frankfurtnak a negyeddöntő első meccsén.

Büntetőből szerezte az elsőt, ráadásul az ellenféltől N'Dickát ki is állították a 11-eshez vezető akciója miatt, így a németek emberhátrányból folytatták.

10-en is egyenlítettek, természetesen a gólkirályuk, Luka Jovic talált be, de a gól a vb-2. Ante Rebic érdeme, akinek volt szíve legurítani a biztos gól érdekében, 1-1.

A 40. percben történt mindez, a Frankfurt mégis hátránnyal ment a szünetre, mert Joao Felix ezúttal a 16-oson kívülről talált be. Jó lövés volt, de kellett hozzá a kapus is, 2-1.

A szünet után Ruben Dias 3-1-re növelte az előnyt Joao Felix asszisztjából, majd a fiatal maga vállalta a negyediket, ezúttal Trapp kapus lába között ment be a labda, 4-1.

Joao Felixnek a bajnokságban 20 meccsen 10 gólja van, a kupában 2 meccsen 1, az EL-ben 6 meccsen 3. Csak a BL-ben nem talált be, még az ősszel, három meccsen kapott lehetőséget.

A párharc viszont a nagy estéje ellenére sem dőlt el, mert a Frankfurt nem adta fel, Paciencia szépített gyönyörű ívelt fejessel. 4-2 a vége, visszavágó egy hét múlva, nagy meccs lesz.

A többi csütörtöki eredmények:

Slavia Praha-Chelsea 0-1

Villarreal-Valencia 1-2

Arsenal-Napoli 2-0

Rovatok