Index Vakbarát Hírportál

Elmaradt a bajnokavatás, kikapott a Juventus a SPAL ellen

2019. április 13., szombat 18:08

A SPAL hazai pályán meglepetésre 2–1-re legyőzte a vendég Juventust, így a bajnokságot magasan vezető torinói csapat még nem biztosította be újabb bajnoki címét.

b

A Juventus gólját a 19 éves Moise Kean szerezte, aki a szezonban már hatodik alkalommal volt eredményes, ám a második félidőben gyorsan egyenlített a SPAL. Kevin Bonifazi fejelt a kapuba szögletből, majd. negyedórával a rendes játékidő vége előtt a rutinos Sergio Floccari megszerezte a győztesnek bizonyuló gólt, amivel a SPAL 2-1-re legyőzte a Juventust.

A bajnokavatás így elmaradt, de ha a Napoli vasárnap nem nyer a Chievo otthonában, akkor csak egy nappal.

A SPAL elleni mérkőzésen Massimiliano Allegri előzetes jelzésének megfelelően több kulcsjátékosát is pihentette, így nem nevezte a meccsre többek közt Cristiano Ronaldót, Mandzukicot és Matuidit sem, míg a kezdőben helyet kapott az élete első felnőtt bajnoki meccsét játszó 17 éves védő, Paolo Gozzi is.

A szombat délután másodikként kezdődő mérkőzésén az AS Roma hazai pályán játszva 1-0-ra verte az Udinesét, ezzel egy ponttal megelőzte az utána játszó Milant a 4. helyért folyó versenyben. Egészen addig, míg Gattuso csapata az esti találkozón 1-0-ra legyőzte a BL-indulás álmáról ezzel már bizonyosan lemondani kényszerülő Laziót. 

Olasz bajnokság, eredmények:

Tabell

Rovatok