Index Vakbarát Hírportál

A kiesés ellen küzdő Felcsútot Kassai hatalmas hibája mentette meg a vereségtől

2019. április 13., szombat 19:33

A magyar első osztályú labdarúgó-bajnokságban a 28. fordulóra került sor szombaton. A délután kezdődő találkozók közül a Paks-Puskás Akadémia mérkőzés lefújás elleni percei kifejezetten drámaira sikerültek.

A nemrég edzőváltáson áteső Felcsút csak Kassai nagy hibájának köszönhetően őrizte meg a döntetlent.

A világ egykor legjobb játékvezetője ugyanis partjelzője intésére tévesen les miatt érvénytelenítette a hazai csapat 92. percben, 0-0-s állásnál lőtt teljesen szabályos gólját.

Így maradt a döntetlen, és a Felcsút egy ponttal közelebb araszolhatott a bennmaradáshoz. A vereség elkerülése azért volt különösen fontos a Puskásnak, mert az őt követő csapatok meccsén, a Kisvárda-DVTK rangadón döntetlen született. Ha a Felcsút kikap egy, illetve két pontra zárkózhatott volna fel rá ez a két csapat.

Ami a délután többi mérkőzését illeti, a Ferencváros fordítani tudott Kövesden, és egy fordulóval közelebb került a bajnoki címhez, a Honvéd emberhátrányban játszott döntetlent Debrecenben, a korábban biztos kiesőnek tartott Haladás tovább folytatta a nagy menekülést, és megverte a hétközi vírusfertőzéstől legyengült MTK-t. Mondhatnánk, ismét lépett egyet a csodás megmenekülés felé Horváth Ferenc csapata, ám ennek a sikernek a sportszerűség is áldozatául esett.

A kiesési rangadó drámai végkifejletet hozott a Kisvárda egy rendes játékidő után szerzett góllal mentette döntetlenre a DVTK elleni meccset, és maradt így a még bennmaradást jelentő 10. helyen, egy ponttal és helyezéssel a már kieső Diósgyőr előtt. A Várda előnye ugyanakkor 4 pontra csökkent a győzni tudó Haladással szemben.

Az esti találkozón a hazai pályán játszó Vidi FC legyőzte az Újpestet.

NB I. 28. forduló

a

Rovatok