Index Vakbarát Hírportál

A Tottenham és Bournemouth is kitömte ellenfelét, nyert a ManUnited

2019. április 13., szombat 15:37

A Tottenham Huddersfield Town elleni 4-0-s győzelmével folytatódott szombat kora délután a Premier League 34. fordulója, ezzel a Tottenham továbbra is nagy csatában lesz a bajnokság hajrájában a dobogó harmadik helyért a Chelsea-vel, amit úgy előzött be most egy ponttal, hogy a Tottenham most érte be meccsszámban a londoni riválist, ami vasárnap a Liverpool ellen játszik majd rangadót.

A hazai csapat az első félidő közepét a második végét nyomta meg meg nagyon. Elsőben Victor Wanyama és Lucas Moura 24. és 27. percben szerzett góljaival gyorsan 2-0 lett nekik, majd több veszélyes helyzet, és egy nagy, már a második félidőben lőtt kapufa után a hajrában Lucas Moura előbb duplázott, aztán a mesterhármast is elérte a hosszabbításban.

Tottenham-Huddersfield Town 4-0

A sima sikert viszont nem minden Tottenham-szurkoló láthatta a helyszínről, aki szerette volna, a klub ugyanis szombat reggel közölte, máris többeket kitiltott az április 3-án megnyílt vadonatúj stadionjából,

amiért azok folyamatosan álltak a nézőtéren, és ezzel zavarták a mögöttük ülők kilátását.

A közleményben annyi szerepelt még, hogy örülnek neki, ha egy-egy izgalmas pillanatban felugranak a szurkolók, azt viszont nem támogatják, hogy az ülőhelyeken végig álljanak. Az kitiltás hosszát nem közölték.

A szombaton később délután játszott meccsek a kiesés elleni harc jegyében teltek, a Brighton egy hatalmas zakóval csúszott hátra a legrosszabb bennmaradó helyére, ám szerencséjére a Cardiff nem tudott élni a lélektanilag fontos pillanattal, és kikapott Burnleyben 2-0-ra. Így a Brighton mögött az életéért küzdő walesi csapat hátránya 5 pont maradt, négy körrel a bajnokság vége előtt.

A szombat délután első négy meccsén egyaránt nullára nyert a győztes, a sorozat végül a napon utolsóként rendezett Manchester United-West Ham találkozón szakadt meg. A Manchester mindkét gólját Pogba szerezte, mindkét alkalommal büntetőből találva a kapuba. A francia világbajnok egyszer a meccs elején, egyszer meg a végén értékesítette a rábízott tizenegyest, a kettő közt viszont Felipe Anderson is betalált a West Ham részéről.  

EPL 34. forduló, szombati mérkőzések:

tabella

Rovatok