Index Vakbarát Hírportál

Sterling bombája tette sínre Guardioláékat

2019. április 14., vasárnap 16:36

Vasárnap Crystal Palace-Manchester City és Liverpool-Chelsea meccseket rendeztek a Premier League 33. fordulójában, a City és a Liverpool, a két bajnokesélyes lépett pályára, utóbb -egy meccsel többet játszva 2 ponttal vezetett.

Pep Guardiola edző Cityje kezdett előbb, és jól is indult, már a 15. percben előnybe került Londonban. De Bruyne ugratta ki Sterlinget mesterien, aki kissé kiszorított helyzetben volt, de mesterien a léc alá zúdította a labdát. Kellett persze az is, hogy Guaitá kapus letérdeljen, 0-1.

A City folyamatosan támadott, uralta a meccset, és a 63. percben jött a duplázás, meglehetősen egyszerű, de annál szebb gól volt: David Silva visszagurított az alapvonalról, Sané egyből keresztbe rúgta a labdát, Sterling meg laposan becsavarta hét méterről, 0-2. 17. gólja volt már a PL-szezonban a szélsőnek, először lőtt kettőt idegenben City-mezben a bajnokságban.

A 81. percben tökéletes helyről, 17 méterről kapott szabadot a Palace, és Milivojevic remekül becsavarta. Ederson City-kapus beállt a sorfala mögé, így nem érhetett le a jobb alsóra, 1-2. 12. gólja volt a középpályásnak a PL-idényben, 10-et büntetőből szerzett.

A csere Gabriel Jesus viszont egy kontrából, igaz lesgóllal, lezárta a meccset: De Bruyne passza gyenge volt, de eljutott hozzá, ő pedig kilőtte a rövidet, 1-3 a vége. A PL-ben nincs videóbíró, így simán megadták a szabálytalan gólt.

17.30-kor kezdődött a Pool-Chelsea, a vége 2-0 lett, a Liverpool így visszavette a vezetést, de eggyel több meccsből.

a

Rovatok