Index Vakbarát Hírportál

Lezuhant egy újpesti futballszurkoló a Vidi-stadion lelátójáról

2019. április 14., vasárnap 07:19

Lezuhant egy újpesti szurkoló a Vidi FC nemrég átadott stadionjának lelátójáról a szombati, 2-1-es hazai győzelmet hozó Vidi-Újpest bajnoki labdarúgó-mérkőzésen. A baleset az Újpest egyenlítése után történt, a hírt a Blikk írta meg.

Az Újpest FC hivatalos honlapja a mérkőzést követő beszámolójában reagált a történtekre.

Szeretnénk jobbulást kívánni szurkolónknak, aki sajnos átesett a kerítésen és a mentőknek kellett elszállítani, reméljük, hogy minél előbb rendbe jön majd!

A Blikk értesülései szerint a baleset Zsótér gólja után történt, amikor az egyenlítés ünneplése közben az egyik Újpest-szurkoló a kerítésen átesve a lelátó és a pálya közötti elválasztó árokba zuhant. Az árokról szóló információt az Újpest FC megkeresésünkre részben cáfolta, pontosította. A balesetet szenvedő szurkoló állapotát a helyszínen stabilizálták, majd a beteget a fehérvári kórházba szállították.

A balesettel kapcsolatos kérdéseinket elküldtük az Újpest FC-nek, a Vidi FC-nek és a mérkőzést biztosító cégnek, ha érkezik válasz, frissítjük cikkünket.

Update: Az Újpest FC-től a következő információkat kaptuk:

Mit lehet tudni a baleset áldozatának állapotáról?

A szurkoló állapotát a helyszínen stabilizálta a mentőszolgálat majd kórházba szállították. A legfrissebb információnk szerint agyrázkódást szenvedett, de ha minden jól alakul, akkor holnap kiengedik a kórházból. 

Hogyan történet a baleset?

Zsótér Donát egyenlítő gólja utáni percekben túl nagy lendülettel érkezett a kerítéshez a szurkoló és átzuhant rajta, kb. 2,5 méter magasról esett le. Maga a kerítés 2 méter magas, ehhez adódott még hozzá, hogy a nézőtér magasabban kezdődik, meg van emelve a pálya szintjéhez képest. Tehát összességében 2,5 méter magasról esett le a szurkoló. Nem helytálló információ, hogy árok volt a kerítés túloldalán.

A jelenlegi ismereteik szerint ki a felelős a balesetért?

Jelenleg is folyik a vizsgálat ez ügyben, így erről bővebben egyelőre nem tudunk nyilatkozni. 

Rovatok