Index Vakbarát Hírportál

Mire elég az UEFA-nál a Fradi bajnoki címe?

2019. április 16., kedd 07:12

Szombat este a Ferencváros óriási lépést tehet a bajnoki cím felé, ha legyőzi a nyolc ponttal mögötte álló Vidit. Ezért megnéztük, mi várhat rá a Bajnokok Ligájában.

A Fradi együtthatója alacsony: 3,5.

Az észt bajnok Nomme Kalju hasonló értékkel áll az UEFA-nál. A litván bajnok Suduva Marijampole 4,25-öt ért el az előző szezonokban a nemzetközi kupameccseken.

A litvánok ezzel sem valószínű, hogy a kiemelt csapatok közé beférnek, az ír Dundalk viszont biztosan a kiemeltek között lesz, ahogy a finnek legjobbja, a HJK Helsinki is. Utóbbinak 9-es az együtthatója, pontosan annyi, amennyinek a Vidinek van. Utóbbi ha meg tudja akadályozni a Fradi elsőségét, akkor a kiemeltek közé kerülhet.

Amit eddig látunk:

Hamarosan csatlakozhat ehhez a körhöz a skót Celtic, a bolgár Ludogorec, a szerb Zvezda, a szlovén Maribor.

A hétvégén bajnoki aranyat ünneplő Slovan, valamint a walesi TNS 6-os koefficienssel rendelkezik, a svéd AIK 5,5-est küzdött ki eddig, ők még nem tudni, melyik kalapba kerülnek, mert nagy kérdés, bajnok lesz-e például a lengyel Lechia Gdansk, amelyiknek hármas a jelenlegi értéke. Ha a Legia lesz a lengyel bajnok, azonnal bekerül a legerősebbek közé.

Rovatok